Leefstijlcoaching

Wilt u iets aan uw leefstijl veranderen om op fysiek en/of mentaal vlak beter in uw vel te zitten, of om chronische ziekten te voorkomen óf behandelen? Als arts en gediplomeerd leefstijlcoach help ik door middel van een gepersonaliseerde, coachende aanpak aan de hand van uw doelen te bepalen wat voor u de meest effectieve en haalbare leefstijlaanpassingen zijn. Hierbij is aandacht voor uw medische voorgeschiedenis en medicatiegebruik, en kan bij goed effect van de behandeling in overleg overwogen worden medicatie daar waar mogelijk af te bouwen.

Meting rustmetabolisme 

Bij deze test wordt uw energieverbruik in rust bepaald middels ademgasanalyse en hartslagmeting, om hieruit af te kunnen leiden hoeveel calorieën u per dag verbruikt, zodat dit vergeleken kan worden met uw huidige calorie inname. 

Inspanningstesten en sportmedisch advies

Wilt u gaan beginnen met sporten en weten wat uw conditieniveau is? Of bent u een fanatiek sporter die gericht aan de slag wil met trainingszones? 
Met een inspanningstest op de fietsergometer in combinatie met ECG-registratie (hartfilmpje) en VO2max (zuurstofopname) meting kan nauwkeurig bepaald worden wat uw inspanningscapaciteit is en op welke hartslag- en vermogenszones u kunt gaan trainen. 
Werkervaring in de sportgeneeskunde en cardiologie en een eigen achtergrond als topsporter maken het bovendien mogelijk om gericht advies en trainingsbegeleiding aan te bieden met als aandachtsgebied duursport (wielrennen, hardlopen) en krachtsport (gewichtheffen/fitness, turnen/calisthenics).

Keuringen

Heeft u een medische keuring nodig voor de verlenging van uw rijbewijs? Als onafhankelijk arts verricht ik namens Medikeuring verschillende soorten keuringen. Voor meer informatie zie www.medikeuring.nl

 

Diagnostiek

Aanvullend onderzoek is op indicatie mogelijk in de vorm van bloedanalyse uitgevoerd door een gecertificeerd medisch laboratorium. Ook is er in samenwerking met het Microbiome Center de mogelijkheid om een analyse van de darmflora (het zogenaamde microbioom) te verrichten en zo nodig een persoonlijk probioticum samen te stellen. Een relatief nieuw onderzoeks- en therapie veld, wat naar verwachting in de komende jaren een prominente rol zal gaan spelen in de behandeling van leefstijlziekten en een scala aan andere aandoeningen. Meer informatie hierover kunt u lezen op: microbiome-center.nl/voor-clienten/ 

 

Heeft u vragen over het behandelaanbod? Stuur vrijblijvend een bericht via het contactformulier