Waarom Leefstijlgeneeskunde?
De afgelopen decennia zijn aandoeningen als obesitas, suikerziekte, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en mentale klachten sterk toegenomen.
In het overgrote deel van de gevallen zijn deze ziekten het gevolg van onze veranderde eet- en leefgewoonten.
Ongezonde voeding, te weinig beweging, chronische stress of verstoorde slaap verzwakken het bijzonder knappe regelwerk in ons lichaam. En ondanks dat medische behandelingen verbeterd zijn en de levensverwachting toeneemt, zijn met name de jaren die we in slechte gezondheid doorbrengen toegenomen. 

Gelukkig is het voor vrijwel iedereen mogelijk om hier invloed op uit te oefenen door middel van gerichte leefstijlaanpassingen.
Wanneer dit lukt: 
- gaat u zich fitter voelen
- krijgt u meer regie over uw leven
- is er meestal minder medicatie nodig 
- verlaagt u het risico om in de toekomst andere chronische ziekten te ontwikkelen.

Maar ook wanneer u gezond bent kunt u met een geoptimaliseerde leefstijl vaak winst halen op het vlak van sportprestaties, of om het maximale uit elke dag te kunnen halen!

Binnen leefstijlgeneeskunde wordt eerst in kaart gebracht waar u nu staat en welke factoren invloed op uw gezondheid hebben. Vervolgens gaan we op zoek naar waar de kansen liggen, gericht op effectieve leefstijlveranderingen die ook op lange termijn vol te houden zijn.