Waarom Leefstijlgeneeskunde?
De afgelopen decennia zijn ziekten als obesitas, hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en mentale klachten steeds verder toegenomen. In het grootste deel van de gevallen zijn deze ziekten het gevolg van onze veranderde eet- en leefgewoonten.
Te weinig beweging, ongezonde voeding en chronische stress verzwakken het bijzonder knappe regelwerk van ons lichaam.

Gelukkig is het voor vrijwel iedereen mogelijk om hier invloed op uit te oefenen door middel van leefstijlaanpassingen. Wanneer dit lukt krijgt u meer regie over uw leven, is er meestal minder medicatie nodig en wordt het risico om in de toekomst andere chronische ziekten te ontwikkelen drastisch verlaagd. Maar ook wanneer u geen aandoeningen heeft is er met een gezondere leefstijl winst te halen om zo het maximale uit elke dag te kunnen halen!

Binnen de leefstijlgeneeskunde brengen we eerst in kaart waar u nu staat en welke factoren invloed op jouw individuele gezondheid hebben. Vervolgens gaan we op zoek naar waar de kansen liggen, gericht op effectieve leefstijlveranderingen die ook op de lange termijn vol te houden zijn.